Bucketlisten

Jeg har en bucketliste.

Dette er en liste over alle de spesielle tingene jeg har lyst til å gjøre før "jeg setter inn tøfla' mine".

Denne listen fungerer som en motivator. Som en pådriver - et spark bak - for at jeg skal ta tak i de spesifikke tingene, og faktisk gjøre dem. Gjøre de tingene jeg har lyst til å gjøre.

De første punktene var:

"Å være med i en film/tv-serie eller lignende"

Ok; hvordan går man frem da? Jo; jeg meldte meg inn i Statist.no - og har vært statist (som regel ubetalt eller betalt latterlige kr 500,- for en hel dags arbeid) - i reklamefilm og tv-serien "Det tredje øyet". Det var gøy; riktignok ikke like gøy som jeg trodde, men gøy.

Dermed - CHECK - på bucketlisten.

"Å bo ved vannet"

CHECK - vi flyttet til Fornebu, hvor vi har vann og strand innen 400 meter. Dette er det beste valget vi har gjort. Vi elsker det her, og vil aldri flytte herfra .. Ok.. Med unntak av å flytte til syd-Frankrike, da..

Deretter fulgte punktene:

"Besøke Lofoten, Fiske på Lofothavet fra Lofot fiskeskøyte og kjøre rib på havet"

Og det har jeg vært og gjort i helgen. For en opplevelse! For et vakkert sted og så utrolig gøy jeg hadde det!

Vi er en gjeng damer som reiser på tur en gang i året. Da skal vi gjøre en eller flere aktiviteter; gjøre noe vi aldri har gjort før; i fjor var det å bestige Gaustadtoppen. Da kunne ikke jeg være med, for jeg satt med cellegiftnåla i armen. Men i år kunne jeg være med!

Vi fløy til Svolvær og bodde i en flott rorbu på Svinøya i selve Svolvær. Torsdag var det bare avslapping, sightseeing i Svolvær (fort gjort..), deilig lunsj og fantastisk middag. Fredag var vi og fisket med fiskeskøyta Symra. For en opplevelse! Det blåste godt og var bra rufsete på havet, men WOW så gøy!

Gjett hvem som var fornøyd med fangsten?

For et adrenalinrush! Så moro! For et bytryne som meg, var dette bare en helt fantastisk naturopplevelse ... Og et punkt til sjekket ut av listen.

Deretter tok vi minibuss til Henningsvær.

Å kjøre utover i Lofoten er en så vakker opplevelse, at det er nesten ubeskrivelig. Vi hadde råflaks med været; strålende sol fra skyfri himmel. Det er nesten urettferdig; med det krystallklare vannet og de nydelige strendene .. Med iskaldt vann! Her burde det alltid være 25 C og badetemperaturer..

Henningsvær viste seg å være et utrolig hyggelig og faktisk hipt sted. Kule cafeer og restauranter - med den kuleste baren jeg har vært i. Trevarefabrikken er en bar i en gammel fabrikk med utsikten rett i havet - med kveldssolen rett inn.. Å sitte der med en Lofotpils (ikke spons - kun beundrende produktomtale) i hånden .. En opplevelse for livet!

Lørdag kjørte vi rib inn i fjordene, og besøkte bla Trollfjorden. Å fyke rundt - nærmest sveve - i 50 knop -rundt på fjorden i en rib er noe av det morsomste jeg har vært med på. Full fart og samtidig få oppleve noen av de vakreste naturopplevelsene i verden .. Helt ubeskrivelig!

Å kle seg for vær og omgivelsene..

Å bu der ikkje nokon kunne tru..

Trollfjorden..

Havørn ...

Søndag slappet vi helt av; og solte oss i det vakre været - ikke et vindpust og skyfri himmel.

Dermed har jeg fått sjekket ut enda et par punkter på bucketlisten min.

Det aller høyeste punktet på bucketlisten min, er å reise tilbake til Freetown, Sierra Leone. Vi bodde der da jeg var liten. Nå gjenstår det bare å skaffe finansene til en sånn tur; for endelig er det mulig å reise ned igjen. Først var det borgerkrig i over 20 år, og så Ebola utbrudd .. Ikke rart at forfatteren Graham Green kalte landet for "White mans death" .. Altså et nesten umulig prosjekt.. Jeg skal nok klare det også..

Men først skal jeg nyte helgens minner .. Og planlegge de mindre krevende punktene på listen min.. Alle punkter må jo ikke være så krevende - eller så langt hjemmefra - Som ex "Vandring langs Akerselva".

Har du skrevet en bucketliste - og hva står på den?

XOXO C

Immunterapien virker!!

Du vet den følelsen når du skal inn og få karakter til eksamen? På den eksamen du ikke har peiling på hvordan gikk?

Den følelsen har jeg hatt i dag.

For jeg har vært til evaluering på Radium.

Jeg er med i et verdensomspennende studie med immunterapi - Pembrolizumab - for eggstokkreft. Det betyr nøye målinger og haugevis av blodprøver. Så var jeg til ct på fredag, og får behandling i dag. Behandling er hver 3. Uke. Selve studiet går over 48 måneder.

Og det virker!

Immunterapien har effekt!

Ca-125 (kreftmarkøren) min var 243 ved oppstart av studiet, og er nå 41 (alt under 35 er normalt) - etter bare 3 behandlinger!!

Helt sinnsykt! Helt fantastisk! Fuck yeah!

Så nå sitter jeg her med nåla i armen og får 4. Behandling.

For en følelse .. For en lettelse..

Nå håper jeg virkelig på, at de andre deltagerne har like gode resultater som meg.

Tenk hvilken fremtid dette da kan være for kreftpasienter!

Tenk å da kunne slippe alle bivirkninger som cellegiften gir!

Tenk å da ha et virkningsfullt våpen mot krefthelvete!

Hodet mitt spinner - og jeg er SÅ glad!

Gjett hvem som skal ha Champagne til lunsj i dag!

Xoxo

Cecilie