God påske!

Da ble det ufrivillig bypåske på oss.

Ok; riktig nok er bypåske ikke en dårlig løsning. Det er i byen jeg liker å feire påsken. Det er så stille og rolig her da.. Jeg faktisk trives egentlig best med asfalt under bena..

Vi skulle egentlig være med min bror og familien der på fjellet, men så fikk begge ungene der vannkopper. Jeg bør ikke være i nærheten av det skumle viruset .. Dermed ble det bypåske.

Frøkna kom med et dårlig kamuflert (og tørt) "å, det var jammen synd!", mens jr kom med et surt "jeg vil stå på ski!" For å godtgjøre det for han, ble det noen dagsturer til Tryvann, og dermed var han blid.. forholdene. Der nå er ikke ideelle, men men..

Så hva har vi gjort? Vi har vært på lange turer i egen by; vært på kafe; museum; restaurant osv .. altså en skikkelig digg, urban påske.

I dag er er langfredag. En deilig og rolig dag. En dag hvor vi ikke skal gjøre en pøkk.. men håper på at solen kanskje titter frem.. slik at jeg kan sitte og nyte lydbok i en solstol..påsken er lissom en anledning til å bare la ting flyte .. total chill & relax.

Påskeaften er også min venninne Lill Heges bursdag. Siden hun og Anne (en annen venninne) er hjemme, dekker vi påskebord og lager påske-bursdagsfeiring for henne. Begge har med seg kidsa sine, så her blir det påskerebus, quiz og selvsagt premier til vinneren.

Hubbyhunken er ansvarlig for hele påskefeiringen vår: han er både kokk, planlegger og quiz/rebusmaster. Jepp; dette blir spennende og morsomt.

Bypåske er deilig. Vi får sovet godt og lenge, spist alt for mye og kost oss skikkelig. Dessuten er påsken er intro til våren, og det er den aller beste tiden på året.

Og; prednisolonkuren funker som en drøm. Smertene mine er dramatisk bedre - heldigvis. Jeg har noen uker igjen, før jeg er nede i 0-dose, men dette går helt topp. Bivirkningen av denne, er jo at jeg får mer energi - og det er jo bare et bonus!

So - all is good!

Ha en fredfull og deilig påske!

XOXO Cecilie

Stem på meg!

Ja, du leste rett..

Jeg har blitt nominert til Årets blogger av Sunnere Liv Blogger Awards!

Du kan tro jeg ble overrasket da jeg fikk nominasjonsmailen. Skjønte ikke først helt hva det var, og ble så ganske beæret. Ok; det er jo kanskje ikke verdens viktigste eller største Award greie, men jeg har jo aldri vært med på dette noe som dette før heller.. så for meg er dette stort og kjempemoro.

Så gøy at en liten bloggnisje som min er nominert.

Vær snill å STEM på meg. Gå inn på lenken og bla deg gjennom de nominerte, inntil du ser meg - og STEM!!!

Sunnere Liv Blogger Awards 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På forhånd takk!

Over og Ut for i dag.

XOXO Cecilie

Ny pause

Ja, da var det på'an igjen.

Ny prednisolonkur for å stoppe disse jævlige revmatiske smertene.

De holdt på å ta knekken på meg - igjen.

Den konstante verkingen i alle muskler, og total stivhet i alle ledd.

Fikk kur fredag formiddag, gikk hjem og la meg, og våknet av dunkende smerter i hele kroppen. Passet sinnsykt dårlig, fordi jeg skulle i en 50 års dag, som jeg hadde gledet meg veldig til. Jeg tok meg sammen, hylte inn med drugs, dusjet, sminket og kledde på meg.

Det var et utrolig hyggelig selskap, fullt av topp damer; nydelig mat og deilig vin. Og heldige meg som fikk bursdagsbarnet Benedikte til bords!

Jeg var i selskapet frem til kl 23, men da var jeg så dårlig at jeg såvidt klarte å gå, og måtte få hubby hunken til å hente meg.

Og sånn holdt det på hele helgen. Fikk knapt sove pga smerter i hele kroppen. Ingen av drugsene virket - ikke en gang paralgin forte. Hodet var fullstendig i bløt. Ingenting virket - og alt gjorde bare veldig vondt.

Mandag ringte jeg Radium, og fortalte at jeg kom til å begynne på de prednisolontablettene jeg har igjen etter forrige kur (fordi jeg vet det virker) NÅ!

Min faste studiesykepleier Per Arne var ikke der, så jeg snakket med en annen. Hun sa dr Solheim ville ringe meg hvert øyeblikk, noe hun gjorde. "Nei, sånn kan du ikke gå. Vi tar en ny pause."

Takk og pris.

Dermed med jeg satt på prednisolonkur, med 80 mg i 5 dager, og reduksjon med 5 mg hver 5. Dag.

Ok, si hva du vil - prednisolon er en mirakelmedisin. Jepp, ved langsiktig bruk gjør den mye rart med kroppen, men i intensivkur, er den GULL!!

Symptomene mine reduserte på et par timer, og nå 3 dager inn i kur, kan jeg si at jeg er minst 50 % bedre. Hipp hurra!

Men nå merker jeg hvor trøtt og sliten jeg egentlig er. Når smertene avtar og kroppen slapper av - Yeeeeezuz!!

Det er snorketisnork og dupping av hele tiden!

Jeg trenger virkelig å hvile - smertefri!

Nå sover og hviler jeg meg så mye som mulig.

Immunterapi er altså ikke til å spøke med. Ja, det har hatt kjempevirkning på meg, men har også gitt meg utrolige bivirkninger. Altså; når de sprøyter inn ekstra immunforsvar, vil dette også trigge andre immunreaksjoner. Dette kan være autoimmunsykdommer som ex reumatisme. I og med at jeg har dette genetisk på begge sider i familie, har nok dette trigget en reaksjon som høyst sannsynligvis ville komme senere i livet. Så vi må være forsiktige med å utbasunere dette som en helt komplikasjonsfri mirakelkur.

Med dette vil jeg også sende ut min medfølelse for alle som lever med reumatisme i en eller annen form. Det er helt for jævlig å ha konstante smerter og stivhet i kroppen. Hjertet mitt går ut til alle dem!

Denne pausen vil vare helt til jeg er symptomfri, noe som vil ta omtrent 2 måneder. Det er helt greit; jeg følges jo nøye opp med kontroller og kontakt med sykehuset.

Jeg føler meg jo minst 50 % bedre i dag, og hodet fungerer for første gang .. så i dag er en deilig og solfylt dag!

Over og ut

XOXO

Cecilie