Vinterball Prinsesser på på vift..

Så var endelig dagen her!

Dagen den håpefulle prinsessen har ventet på i evigheter.

Kjolen kjøpte vi inn allerede i September i fjor..

Jentene har gledet seg til 10. Klasseballet allerede siden de begynte på ungdomsskolen.

Og i går var endelig dagen her!!

Jeg elsker jo sånne greier selv, glæm&stæsj .. Så vi inviterte jentene hit på "Beauty Parlour Vorspiel" hvor jeg kunne sminke og style dem (siden det er det jeg er utdannet til og har jobbet med i 25 år).

8 forventningsfulle frøkner kom hit kl 14:30, hvor de fikk servert rosa alkoholfri champagne og snacks verdig prinsesser..

Hele andre etasje ble gjort om til "Cecilies Beauty House for Prom Queens"..

Kjoler ble hengt over alt..

Pudderstøv svede omkring, mens noen av jentene sminket seg selv og jeg sminket resten. De hjalp hverandre med hår og oppsett..

Og .. Vips .. Var de forvandlet til nydelige, ballkjolekledde vinterprinsesse hele gjengen...

Lykken var fullendt da de oppdaget at limousinen var rosa!! Med discolys!

Min prinsesse...

Limousinen kjørte dem til Operataket for bildetaking, med påfølgende kortesje opp Karl Johansgate, og deretter tilbake til Scandic-hotellet (ikke reklame!) her på Fornebu til et feiende flott vinterball.

Kl 01:00 var alle vi foreldre på plass for å hente de håpefulle, som kom ut av ballsalen med stjerner i øynene..

Det hadde vært et fantastisk vellykket arrangement, uten dramatikk og hendelser.

Og så .. Bippedi-boppedi-bo .. Så var det tilbake til hverdagen....

Xoxo C

At man kjenner gikta på været er helt sant!

Brrrrrr....

Jeg fryser.

Fryser langt inn i skjelettet.

 

Å være ute er et mareritt; kulden føles som piskende spikre mot kroppen min, og jeg stivner til med en gang jeg stikker hodet ut av døren.

Jeg er ingen fan av vinteren, og har heller aldri vært det. Faktisk misliker jeg denne årtiden lidenskapelig. Og enda verre har det blitt etter at jeg fikk kreft.

Med en gang gradestokken kryper ned mot null, begynner kroppen å verke. Det å si at man kjenner "gikta på været" er helt sant!

En av de mange "gledene" med cellegiften er noe som heter neuropati. Dette er en kronisk nedsatt følelse i hender og føtter; med prikking, nummenhet og mangel på muskelkontroll. Denne blir klart verre av kulden, så fingrene mine er nesten helt følelsesløse.

En annen *"fordel" med å ha gått på cellegift er muskel- og leddplager. Kulden gjør at man føler seg som tinnmannen i "Trollmannen fra Oz".

Alt knirker og behøver smøring for at man skal kunne bevege seg. Jeg føler meg som om jeg er 90 år og har alvorlig gangsperr over alt! 

De som sier "Det er jo bare å kle på seg" og " Finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær" osv kan gå og ta seg en bolle! De har ingen formening om hva det er å virkelig lide av kulden. Det er faktisk ikke bare å kle på seg .. Kulden er en enorm energityv som stjeler alt man har av overskudd. 

Så nå drømmer jeg om varmere vær. 

Til et sted med sol som varmer, temperatur over 20 grader, strand og svømmebasseng ..  deilig, lett og frisk mat . og paraplydrinker.. I varmere klima blir jeg som et nytt menneske; full av energi, blid og glad, ingen vondter eller verking ..altså alt om er bra! Jeg er overbevist om at et mildere klima er positivt og fordelaktig på dem som har en kronisk sykdom - ihvertfall oss som har kreft. 

Det er også gjort undersøkelser som sier at nesten samtlige kreftpasienter har D-vitamin mangel. Ergo; sol og varme er det beste for oss. Så nå er jeg i desperat behov etter en tur til varmere strøk. 

Og mens jeg drømmer om palmesus og sand under tærne, legger jeg meg under dynen, med fullt fleecetøy og varm te...og ser på reiseselskapenes nettsider og dømmer meg bort.....

Gjelder dette bare meg...??..

 

xoxo C

 

Fresh deg opp!

Selv om man har fått kreft eller en annen alvorlig sykdom, behøver man ikke gro fast i grilldressen for det!

Harde ord?

Mulig, men jeg mener det.

Jeg mener at når du er syk - og kronisk syk, er det virkelig viktig holde seg gående. Dette inkluderer å freshe seg opp; rette på parykken, fluffe opp hodeplagget eller gre og fikse ditt eget hår - smink deg - og kle deg stilig.

Ja; jeg har jobbet 25 år innen skjønnhet, make up, styling, livsstil og moteverden - og er nok "miljøskadd" - men jeg er bombesikker på at det å "fikse seg opp" påvirker vår helhet. Det gjør at vi føler oss mindre syk, fordi vi SER ikke syk ut!

Det er i hvertfall kjempeviktig for meg.

Jeg prøver så godt jeg kan å være "presentabel" (som min mormor kalte det), til enhver tid - også hjemme, bak 4 vegger.

Hvorfor?

Jo; fordi jeg FØLER meg bedre da!

Jeg kjøper stilig treningstøy som jeg går i hjemme; for komfort er viktig!

Når jeg er ute, fikser jeg meg alltid; kler meg litt ekstra; for det er viktig for meg å se og føle meg "normal". Dessuten er det viktig overfor barna at mamma ser og er tilnærmet normal.

I tillegg ELSKER jeg klær og skjønnhet!! Det forsvinner aldri! Dette er sterkt nedarvet i min familie; mormor fikk Alzheimer; hun husket ikke hva folk het - men glemte aldri hva folk hadde på seg! Mamma lå på sykehuset - ikledd freshe treningsdrakter - og var opptatt av utseende helt til det siste. Og slik er jeg også...

I tillegg er det viktig for meg å sminke meg og ikke se blankskurt ut. Ok; dette er vanskelig med de fjonete vippene og brynene jeg har fått tilbake; men det finnes jo løsninger for det meste!

Vippe-extensions; løse, enkelt vipper som limes på dine egne. Er blitt helt avhengig av dette! De behøver ikke være kjempelange; kommer i alle størrelser. Dermed ser jeg aldri blankskurt ut! Selvsagt kan ikke dette gjøres på deg som ikke har vipper; da anbefaler jeg løsvipper. Ja; krever en viss teknikk, men blir kjempefint!

Permanent make up; jeg har mindre enn imponerende bryn fra naturens side; men jeg fikk dem microbladet (en form for perm make up). Det betyr at det blir tatovert inn hårstrå, og det ser helt naturlig ut. Gull!! Men kan dessverre ikke gjøres så lenge man går på cellegift. Da finnes andre løsninger. (Kommer tilbake til dette i et senere innlegg).

Make up; å sminke seg gir farge og liv til et slitent ansikt. Man ser freshere ut - og man FØLER seg bedre! Bruk naturlige toner; toner som gir glød.

For meg er dette viktige faktorer, noe som gjør at jeg FØLER og SER bedre og friskere ut. Og alt som gjør at jeg ser mindre syk ut er positivt!

Eller hva?

Xoxo C

Takknemlighet

2016 ... Mulighetenes år!

Takknemligheten for at jeg fortsatt får være her, er stor.

Tenk; jeg har fått oppleve enda et år med mine kjære, og nå som jeg er ferdig med enda en suksessfull - og uten stopp - cellegiftkur, er jeg bunnløst takknemlig for det.

Jeg planlegger å bli her lenge; og kroppen min har helt klart bestemt seg for det også! .... Hjernen min bestemte seg for lenge siden, men den har visst ikke så mye den skulle sagt i forholdt til det som foregår i et par etasjer under.. Men så er de ganske så samkjørte.

Tenk at jeg er så heldig å ha en så fantastisk familie! En solid hverdagshelt og to deilige løveunger.. Hjertet mitt renner over..

Og en far og svigermor som hjelper når det trengs!

Og en bauta av en bror og hans kjære som alltid - uten diskusjon stiller opp.

Og en svigerinne som er en sann klippe og bunnsolid.

Og en utvidet familie og venner som alltid er der for meg - i glede og i sorg.

Takknemlig.

2016 er mulighetenes år; og dette året skal fylles med de opplevelser og de menneskene som virkelig betyr noe.

Takknemlig.

Så da er det bare å ta på rulleskøytene .. Og seile av gårde ...

Over & Ut!

XoxoC