Kreftmamma 2.0

Joda, jeg lever.

Faktisk i beste velgående.

Men .. det har skjedd så sinnsykt mye siden sist! 

Jeg beklager mitt fravær, men jeg fikk på en måte nok.

Jeg vil ydmykt takke alle som trofast har fulgt meg, og sjekket inn for å høre hvordan det går med meg. Tuen takk. Jeg vil også takke Alle dere som følger meg på Instagram (*For_maids_and_angels). Det er rørende med alle mails og PM`s jeg får fra dere. Jeg har til og med blitt kjent igjen på bussen! Sånne ting «gjør» dagen min. Virkelig!

Ble også lei av mitt eget tryne. Lei av å være sutre- og kjeftesmelle over ting som noen absolutt må gjøre noe med, men jeg orker ikker bruke energien min på det lenger. (Ok.. kanskje innimellom..) Jeg har utrolig beundring for dem som velger å jobbe innen medisin, helse, forskning og farmasi. Kudos, folkens!

Nå er det allerede påske i et nytt år, og jeg kan faktisk skryte av, å ha levd med denne sykdommen i 4,5 år. Jeg er forbi statistikken, som tilsier at jeg burde ha satt inn cha cha skoa mine for 1,5 år siden, Hurra for meg!

Ok, så hva har skjedd siden sist?

Jeg begynte på en medisin som heter Femar. Denne skal hindre videre dannelse av kreftsvulster. Altså forhindre at kreftcellene sprer seg. Den ser ut til å ha virket på svulstene mine. Men .. jeg har fått et tilbakefall. Ingen nye kreftsvulster (de har faktisk blitt mindre), men noen lymfer som lager trøbbel. Det betyr at jeg måtte begynne på cellegift igjen. Så jeg ble satt på Carboplatin fredag 23/3. Dr Solheim ment jeg skulle ha to ganger med bare Carboplatin (glemte jo å spørre om hvorfor..), og der etter en cocktail av Carboplatin/Doxitaxel. Og da ... pokker heller .. mister jeg håret igjen.

Håret mitt .. som jeg obsesser så sinnsykt med.. det må vekk igjen. Hva mener jeg om det? Gjett..

Denne gangen skal jeg bruke ishetten hver gang. Litt mer pes og tidskrevende, men jeg gjør faktisk hva som helst for å beholde håret. Åse, min fantastisk engel i hvitt på Radium, sa jeg burde klippe håret i en kort frisyre. Lettere å håndtere når håret blir tynnere (for det blir tynnere uansett) .. Så da står valget om hvilken frisyre jeg skal velge.. Jeg utstår ikke meg selv med kort hår. Synes jeg ser ut som en gammel dame med kjerringkalott.. Men har tenkt på en av disse.:

Forslag mottas med takk. Er ikke lett å finne en frisyre som er fin til mitt fotballhue med krøller..

Nå har jeg jeg vært igjennom den første dosen med cellegift, og fytti katta det har vært fælt. Selvsagt blir jeg så inni gamperæva dårlig. Altså så kvalm, at jeg ikke trodde det var mulig! Ikke en eneste kvalmestillende medisin hjelper skikkelig. De ga meg en ny kvalmestillende medisin (husker ikke navnet), som skulle vare i 5 dager.  

Særli`..

Mulig den hjalp litt, så vil ikke en gang tenke på hvordan jeg ville blitt uten den.

Afipran er «dansk fjelluft» = null effekt. Zofran = null effekt .. så jeg fikk noe som heter Haldol. Haldol er er en antipsykotisk medisin; som virker i 2-3 timer, men gjør meg til en zombie resten av dagen. Så jeg lå rett ut i sengen i nesten en uke, med unntak av en tur til Amsterdam (hadde noen billetter vi måtte bruke opp innen en viss tid), og det burde jeg nok ikke ha gjort. Vi hadde det kjempekos , hele famiien samlet på tur.. men jeg var altså så dårlig at jeg hadde tunnellsyn! Nei, dette her er bare helt grusomt. Er dessverre ikke noe annet å si. 

Det rare, er jo at jeg våkner etter en uke på dagen - Langfredag - og er helt fin igjen! Ok, litt skjelven og svimmel.

 

Da bar det av sted til Nordby på Svinesund (jada, vi gjør det vi også..) for å handle. Ikke den lurest dagen å reise til Nordby, men vi hadde det veldig hyggelig, og jeg var stappfull av energi. Må ta det litt rolig, men det å vite, at man faktisk våkner en dag og er «frisk», gjør det levelig å vite at jeg må på`an igjen om 14 dager. 

Som du ser, er designet på bloggen endret. Designet er lysere, og det er en bevisst handling. Jeg vil ha mer lys, varme og god gammaldags, norsk «kos»inn i bloggen min. Jeg er stor fan av hygge og kos. Det betyr, jeg kommer til å implementere hudstell, kosthold, estetikk og klær inn i bloggen. Jeg er pr nå ikke sponset av noen, så alt jeg poster er mine ting, og de tingene jeg kjøper. Og - hvis jeg mot formodning skulle bli sponset av noen, kommer det kun til å være ting som jeg står inne for. Det må være ting som er komfortable, myke, chille, digge, comfy, stilfulle, klassiske - og ingen vonde lapper, ting som strammer, sømmer som gnager, eller noe som klør.  Det må se stilig ut, iøyefallende og ha en funksjon (nips og ræl er jeg allergisk mot). Jeg er en hippie i hjert og sjel, og liker gamle, skjeve ting. 

Tuen takk for at du leser bloggen min - og takk for at du deler den! 

Så nå tenker jeg tenker ... «Nu kjôr vi!»

(Ok, og til dere som jobber med dette og er mestere inen lay out osv, kommer sikkert til å finne en smørbrødliste med forbedringsgreier, men for en som er «data- og teknisk utfordret», er dette det beste jeg klarer. Jeg syns nå jeg har vært flink.) 

 

XOXO

Cecilie

11

Jeg heier på deg🌞

Har du forsøkt Seaband som fås kjøpt på apotek? Ingen tabletter. Bare et «bånd» som festes rundt håndleddene og presser mot et akupressurpunkt. Brukte det etter å ha startet med antidepressiva. Jobber fulltid og var kvalm hele tiden før jeg «oppdaget» Seaband. Satte dem på håndleddene

og etter et par minutter var kvalmen vekk. Kom tilbake når jeg tok dem av, men gikk med dem på hele dagen. På baksiden av boksen står det at det hjelper bl.a. ved kvalme etter cellegift og narkose.

Hei kjære deg😀jeg må bare ta av meg hatten for deg. For et pågangsmot og for en styrke👏Begge frisyrene på bilde kommer til å kle deg perfekt👍Du har samme ansiktsform som modellene på bildet, så det kommer til å kle deg kjempegodt. Ellers vil jeg bare si at bloggen din har betydd veldig mye for deg. Du har gjort og gjør en kjempejobb for både kreftsaken og oss som er rammet. Jeg heier på deg😘klem fra Maiken

Maiken: så skjønn du er, Maiken! Tusen takk!

Sterke, flotte, kloke Cecilie!!! Tusen takk for at du deler, for din smittsomme optimisme og enorme livskraft!!! Du er gull ❤️❤️

Britt Jacobsen

Takk for flott blogg. Synes siden din er veldig fin, både av innhold og utseende. Tror du hadde blitt råstilig med den øverste frisyren. Stå på vakre deg, vi er mange som heier på deg. Klem nordfra

Britt Jacobsen: <3

Ååå så godt å høre fra deg igjen. Jeg har savnet bloggingen din. Håper du fortsette å blogge masse. Du skriver så godt. Det er så mange blogger som bare viser en fasade. Du viser livet og du skriver så ærlig. Heier på deg!!! Klem fra Eva

Skriv en ny kommentar